5 En İyi İstanbul Göz Doktoru

5 En İyi İstanbul Göz Doktoru

Prof. Dr. Murat Karaçorlu

1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Murat Karaçorlu, göz hastalıkları uzmanlık eğitimini 1988 yılında aynı fakültede tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sırasında retina hastalıkları ve vitreoretinal cerrahi üzerine yoğunlaşmış, bu alanda önemli deneyimler kazanmıştır.

Kariyerine İstanbul Üniversitesi Göz Hastalıkları Araştırma Merkezi’nde devam eden Prof. Dr. Karaçorlu, bu merkezin kurucularından biri olup, 12 yıl boyunca müdür yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Türk Oftalmoloji Derneği’nde (TOD) çeşitli görevlerde bulunmuş, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Cerrahi Retina Birimi Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca, TOD’un web sayfasının kurucusu ve Türk Oftalmoloji Yeterlilik Kurulu’nun (TOYK) kurucu üyesidir.

Vitreoretinal cerrahi alanında Türkiye dışında canlı cerrahi uygulayan ilk cerrahlardan biri olan Prof. Dr. Karaçorlu, “Frankfurt Retina” toplantılarına konferansçı ve canlı cerrahi uygulayıcısı olarak davet edilmiştir. Ayrıca, Prof. Richard Stein konferansçısı olarak Türkiye’den davet edilen tek konuşmacıdır.

Akademik çalışmaları kapsamında retina hastalıkları üzerine birçok ulusal ve uluslararası yayına imza atan Prof. Dr. Karaçorlu, “Fotodinamik Tedavi”, “VEGF” ve “OCT” konularında üç telif kitabın yazarıdır.

Şu anda aktif olarak İstanbul Şişli’deki İstanbul Retina Enstitüsü’nde görev yapmaktadır.

2. Op. Dr. Sinan Göker

Op. Dr. Sinan Göker

1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olan Op. Dr. Sinan Göker, göz hastalıkları uzmanlık eğitimini 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sırasında katarakt ve refraktif cerrahi alanlarında yoğunlaşmış, bu konularda ileri düzeyde bilgi ve deneyim kazanmıştır.​​

Eğitimi sırasında ve sonrasında ABD’nin Florida eyaletindeki Sarasota Retina Institute’ta 6 ay, Teksas Houston’daki Bellaire Institute of Cataract Surgery’de 2 ay, San Antonio Texas Institute of Cataract Surgery’de 1 ay süreyle eğitim görerek uluslararası deneyim edinmiştir. Bu eğitimler sırasında excimer lazer teknolojisinin gelecekte göz tedavilerinde önemli bir yer tutacağını öngörerek, Türkiye’ye döndükten sonra bu alandaki çalışmalarına ağırlık vermiştir.

1992 yılında Türkiye’de ilk defa excimer lazer tedavisini uygulayan hekim olarak, refraktif cerrahi alanında öncülük etmiştir. Ayrıca, 1990 yılında Türkiye’de ilk ultrasonla dikişsiz katarakt ameliyatını gerçekleştirmiş, 1997 yılında yüksek dereceli miyopi tedavisinde LASIK yöntemini Türkiye’ye getirmiştir. Lazerle gözyaşı kanalı ve glokom ameliyatlarını Türkiye’de ilk kez uygulayan hekimlerden biri olmuştur.

Op. Dr. Göker, bugüne kadar 100 bine yakın ameliyat gerçekleştirmiş olup, özellikle yüksek dereceli miyopi tedavisinde başarılı sonuçlar elde etmiştir. Miyoplu bir hastasında 30 numaralık, yüzün üzerinde hastasında ise 20-25 derecelik düşüşlere ulaşmıştır. Uluslararası Refraktif Cerrahi Cemiyeti’nin (ISRS) Türkiye temsilciliğini yürütmekte olup, bu alandaki çalışmalarıyla ISRS tarafından “Onur Ödülü”ne layık görülmüştür.

Mesleki etkinlikleri arasında Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), Türk Tabipler Birliği, American Academy of Ophthalmology (AAO) ve International Society of Refractive Surgery (ISRS) üyelikleri bulunmaktadır.

Şu anda aktif olarak İstanbul Şişli’deki Sinan Göker Göz Grubu’nda görev yapmaktadır.

3. Prof. Dr. Zeki Tunç

Prof. Dr. Zeki Tunç

1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Zeki Tunç, göz hastalıkları alanındaki uzmanlık eğitimine 1988 yılında Fransa’daki Pierre et Marie Curie Üniversitesi’nde başlamıştır. Eğitimi süresince Necker ve Laennec Tıp Fakültesi hastaneleri ile Centre National d’Ophtalmologie des Quinze Vingts Paris’te asistanlık yaparak oftalmoloji alanında derinlemesine bilgi ve deneyim kazanmıştır.

Asistanlık dönemindeki üstün başarıları sayesinde Paris XII Üniversitesi’nde “Chef de Clinique” unvanını alarak refraktif cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) sorumlusu olarak görev yapmıştır. Bu pozisyonda, refraktif cerrahi alanında önemli çalışmalar gerçekleştirmiş ve birçok hastanın tedavisinde rol almıştır.

Prof. Dr. Tunç’un ilgi alanları arasında katarakt, retina ve makula hastalıkları ile bu hastalıkların cerrahi tedavileri bulunmaktadır. Özellikle katarakt cerrahisi ve retina hastalıkları üzerine yoğunlaşarak, bu alanlarda birçok başarılı operasyona imza atmıştır. Ayrıca, diyabetin göz üzerindeki etkileri ve biyometri ile immersiyon teknikleri konularında da çalışmalar yapmıştır.

Akademik kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunan Prof. Dr. Tunç, oftalmoloji alanındaki güncel gelişmeleri yakından takip ederek bilgi ve deneyimini sürekli olarak güncellemektedir.

Şu anda aktif olarak İstanbul Şişli’deki özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.

4. Op. Dr. Murat Saylık

1996 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olan Op. Dr. Murat Saylık, göz hastalıkları uzmanlık eğitimini 2000 yılında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sırasında refraktif cerrahi, katarakt ve kornea hastalıkları üzerine yoğunlaşmış, bu alanlarda kapsamlı bilgi ve deneyim kazanmıştır.

Mesleki kariyerine İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlayan Op. Dr. Saylık, burada katarakt ve refraktif cerrahi alanlarında önemli çalışmalara imza atmıştır. Daha sonra özel sektöre geçerek, çeşitli göz hastanelerinde görev almış ve refraktif cerrahi, katarakt cerrahisi ve kornea hastalıkları konularında uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Saylık’ın ilgi alanları arasında LASIK, LASEK-PRK, Fakik İOL, ICL, Astigmatik Keratotomi ve Cross Linking gibi refraktif cerrahi yöntemleri bulunmaktadır. Ayrıca, Femtosaniye Lazeri ile Bıçaksız Katarakt Cerrahisi (Monofokal, Multifokal, Torik ve Akomodatif İOL İmplantasyonu) konularında da deneyim sahibidir. Presbiyopi tedavisinde Supracor yöntemiyle lazer uygulamaları yaparak, hastalarına yakın ve uzak görüş problemlerinde çözümler sunmaktadır.

Akademik çalışmaları kapsamında ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi bulunan Op. Dr. Saylık, oftalmoloji alanındaki güncel gelişmeleri yakından takip ederek bilgi ve deneyimini sürekli olarak güncellemektedir. Ayrıca, çeşitli kongre ve sempozyumlarda konuşmacı olarak yer alarak, meslektaşlarıyla bilgi paylaşımında bulunmaktadır.

Şu anda aktif olarak İstanbul Şişli’deki Sinan Göker Göz Grubu’nda görev yapmaktadır.

5. Prof. Dr. Fatih Karel

Prof. Dr. Fatih Karel

1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Fatih Karel, göz hastalıkları uzmanlık eğitimini 1993 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sırasında katarakt ve refraktif cerrahi alanlarına yoğunlaşarak, bu konularda derinlemesine bilgi ve deneyim kazanmıştır.

Kariyerine İstanbul Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda başlayan Prof. Dr. Karel, burada katarakt ve refraktif cerrahi üzerine önemli çalışmalara imza atmıştır. Daha sonra özel sektöre geçerek, çeşitli göz hastanelerinde görev almış ve bu alanlarda uzmanlaşmıştır.

Prof. Dr. Karel’in ilgi alanları arasında katarakt cerrahisi, refraktif cerrahi (LASIK, PRK), keratokonus tedavisi ve kornea hastalıkları bulunmaktadır. Özellikle katarakt cerrahisinde Femtosaniye Lazer teknolojisi kullanarak, hastalarına daha güvenli ve hassas tedavi seçenekleri sunmaktadır.

Akademik çalışmaları kapsamında ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi bulunan Prof. Dr. Karel, oftalmoloji alanındaki güncel gelişmeleri yakından takip ederek bilgi ve deneyimini sürekli olarak güncellemektedir. Ayrıca, çeşitli kongre ve sempozyumlarda konuşmacı olarak yer alarak, meslektaşlarıyla bilgi paylaşımında bulunmaktadır.

Şu anda aktif olarak İstanbul Şişli’deki Dünyagöz Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Arama Yap

İstediğin şehirde istediğin alanda doktor ara!