1. Prof. Dr. Tuncay Özçelik
Hacettepe Tıp Fakültesi‘nden mezun oldum. Zorunlu hizmet sonrası yine 1987 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Kliniğinde ihtisasıma başladım ve 1991 yılında aynı klinikte ihtisasımı bitirerek Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi uzmanı oldum.
Daha sonra Ankara Bayındır Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Kliniğinde çalışmaya başladım. Halen Ankara’da kendi muayenehanem ve Bayındır Hastanesinde çalışmalarıma devam etmekteyim.
Bu süreç içerisinde başlıca; 1995 yılında Wisconsin Üniversitesi‘nde (ABD)sinüs ve ses hastalıkları, 1999 yılında Brüksel de (Belçika) ve Köln de(Almanya) endoskopik sinüs cerrahisi, 1998 yılında Vanderbilt Üniversitesi‘nde(ABD) ses hastalıkları, 2004 yılında Bangkok ta (Tayland) ileri düzey endoskopik sinüs cerrahisi, 2005 yılında Floransa da(İtalya) fasiyal plastik cerrahisi, 2007 yılında San Fransisko da(ABD) balonla sinüzit tedavisi, 2013 yılında Singapur ve Roma da (İtalya) değişik sürelerle horlama ve uyku apnesi cerrahisi eğitimleri aldım.
Özel ilgi alanlarım; Fonksiyonel ve Estetik Burun ve Yüz Cerrahisi, Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Horlama ve Uyku Apnesi Cerrahisi, Çocuk KBB Hastalıklarıdır.
Şu anda Ankara Çankaya‘daki özel kliniğimde hastalarıma hizmet vermekteyim.
2. Opr. Dr. Sibel Boztaş
1979 yılında doğdum. Küçücükken kararını çoktan vermiş olduğum doktorluk mesleğine 1998 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak ilk adımımı atmış oldum. Altı yıllık tıp fakültesi eğitimi sonrası 2005 yılında Dr. Abdurrahman Yurtarslan Ankara Onkoloji Hastanesi’nde çok kıymetli hocalarımdan kulak burun boğaz ve baş boyun cerrahisi alanında uzmanlık eğitimi almaya başladım.
Bu paha biçilemez asistanlık eğitimim sırasında kulak burun boğaz hastalıkları tanı ve tedavisi yanı sıra baş boyun tümörlerinin tanı ve tedavisinde de ileri seviye bir eğitim aldım. Baş boyun tümörlerinin tedavisi hala tedavi listemde yer almaktadır.
Uzmanlık eğitimim tamamlandıktan sonra 2010–2011 yılları arasında Bozüyük Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmet görevimi yaptım. 2011–2012 yılları arasında Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde , 2012-2014 yılları arasında Eskişehir Acıbadem Hastanesi’nde çalıştım. 2014-2021 yılları arasında Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi’nde çalıştım.
İlgi alanlarım estetik ve fonksiyonel burun cerrahisi, sinüs hastalıkları ve cerrahisi, dolgu ile yüz şekillendirme, çocuk kbb hastalıkları ve baş boyun tümörleridir.
Hekimliğin zor zamanlarını da en keyifli zamanlarını da yaşamış biri olarak yaptığım işi çok seviyorum. Hastalıkları tedavi etmek kadar onları önlemeye de kafa yoruyorum. Hastalarımın, bedenin ihtiyacı olan doğru takviyeleri planlayarak, yanlış beslenme alışkanlıklarını keserek, doğru yaşam tarzı
değişiklikleri ile hastalıkların önlenebildiğini görmelerini istiyorum. Özetle kronik hastalıklarla uğraşmalarını istemiyorum.
Estetik uygulamalarımda her zaman doğallığı amaç ediniyorum. En azından aldığım geri bildirimler bu yönde. İyi hekimliğin iyi bir empati yeteneği gerektirdiğini düşünüyorum. Tanı ve tedavinin büyük çoğunluğunun hastayı dinlemek ve iyi sorgulamaktan geçtiğine inanıyorum.
Şu anda Ankara Çankaya‘daki özel kliniğimde hastalarıma hizmet vermekteyim.
3. Prof. Dr. Oğuz Öğretmenoğlu
1982 yılında Ankara Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra İş Bankası Ödülünü alarak Hacettepe Tıp Fakültesi‘ni kazandı. Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1988’de tamamladı.
1988 ve 1992 arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini aldıktan sonra aynı bölümde önce öğretim görevlisi ve daha sonra yardımcı doçent oldu.
1997’de doçent, 2004’de profesör olarak Hacettepe Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalındaki akademik kariyerine devam etti. 2000 ve 2003 yıllarında davetli olarak Mayo Clinic (Rochester, Minnesota), Stanford Sleep Centre (Paolo Alto, California), Settlif Sinus Centre (Sioux Falls, South Dakota), Loyola ve Illinois Üniversiteleri (Illinois, Chicago) gibi ABD deki çeşitli merkezlerde akademik çalışmalarda bulundu.
Hacettepe Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı bünyesinde Uyku Apnesi-Horlama ve Allerjik Rinit Ünitelerini kurdu.
Yurtiçi ve dışı kongre ve panellerde pek çok davetli konuşma ve moderatörlük yansıra Türkiye’de çeşitli merkezlerde pek çok kez kadavra kurslarında davetli eğitmenlik yapmıştır. Türkçe ve yabancı dilde 100’den fazla tebliğ, kitap bölümü ve bilimsel makalesi vardır.
Avrupa Rinoloji Derneğinde (ERS) Türkiye Delegesi olarak görev yapan Prof. Dr. Oğuz Öğretmenoğlu, yurtiçi ve yurtdışı birçok meslek derneği üyesidir. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği, Türk Rinoloji Derneği ve Otorinolaringolojik Allerji Derneği gibi Türkiye’deki meslek derneklerinin başkanlığını yaparak ulusal ve uluslararası toplantıları düzenlemiştir.
Şu anda Ankara Çankaya‘daki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.
4. Prof. Dr. Haldun Oğuz
Prof. Dr. Haldun Oğuz Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanlık eğitimi almıştır. Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak çalışmıştır.
Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Laringoloji ve Ses Restorasyonu Enstitüsü’nde gözlemci olarak bulunmuştur. Uluslararası ve ulusal kitaplar, dergiler ile konferanslarda 250′nin üzerinde makalesi ve bildirisi yayınlanmıştır. Yayınlarına uluslararası dergilerde 1000’in üzerinde atıf yapılmıştır. Halen Avrupa Foniyatristler Birliği (Union of European Phoniatricians) ve Profesyonel Ses Derneği Yönetim Kurulu başkanıdır.
2010-2014 yılları arasında Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Genel Sekreterliği, 2012-2020 yılları arasında Laringoloji ve Foniyatri Okulu Başkan ve Başkan Yardımcılığı, 2018-2023 yılları arasında Avrupa Foniyatri Akademisi Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Klinik Ses Bozuklukları adlı kitabın editörüdür.
Çok sayıda dergide farklı görevleri (danışma kurulu üyesi, hakem, İngilizce dil editörlüğü) bulunmaktadır. 2007 yılında Doçentlik, 2013 yılında Profesörlük ünvanına layık görülmüştür. Dr. Oğuz, halen Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesidir.
Şu anda Ankara Çankaya‘daki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.
5. Prof. Dr. Mustafa Cem Özbek
1967 yılında Ankara’da doğdu. 1986 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi‘nden mezun olduktan sonra aynı yıl Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi‘ni kazanarak, 1992 yılında Tıp Doktoru unvanını aldı. İhtisasını Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde tamamlayarak aynı hastanede eğitimci uzman olarak görev yaptı.
2010 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde girdiği sınav neticesinde Doçent unvanı aldı. 2010-2012 yılları arasında Başkent Üniversitesi Alanya Bölüm Sorumlusu olarak görev yaptı. 2012-2016 yılları arasında Ankara TOBB ETÜ hastanesinde, 2016-2021 yılları arasında ise Memorial Ankara Hastanesi‘nde çalıştı. 2019 yılında KBB Profesörü unvanı aldı.
Kulak cerrahisi ve kulak zarı tamirinde 2000 yılından bugüne kadar kıkırdak timpanoplasti yöntemi ile 1500’ün üzerinde ameliyat yaptı ( Bu yöntemi ülkemizde ilk uygulayanlardan biridir). Bu özel tekniğin sonuçlarını 2005 yılındaki ulusal kongrede sundu. Kulak zarı onarımında kıkırdak kullanımı (kıkırdak timpanoplasti) ile ilgili yurtiçi ve yurtdışı dergilerde yayımlanmış bilimsel araştırma makaleleri mevcuttur.
Bu makalelerden biri olan, çocuk hastalarda kıkırdak kullanılarak zar kapatılması konulu 2009 yılında yayımlanmış olan makalesi, bugüne kadar 100’ün üzerinde atıf almıştır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış ve ulusal kongrelerde bildiri kitapçıklarında basılmış 100’ün üzerinde bilimsel yayını bulunmaktadır.
Koklear impantı (biyonik kulak) 2005 yılında Numune hastanesinde ilk uygulayan ekipte yer almıştır ve 2010 yılında hastaneden ayrılıncaya kadar 100’e yakın hastada bu ameliyatı başarıyla uygulamıştır. 2015 yılından itibaren geniz eti ve bademcik ameliyatlarında koblator plazma yöntemini yine ülkemizde ilk uygulayanlardan biri oldu. Bugüne kadar 700’den fazla hastada plazma tekniğini başarı ile uyguladı. Vertigo (baş dönmesi ), kulak çınlaması, kulak cerrahisi (kolesteatoma dahil), çocuk ve yetişkin kulak burun boğaz hastalıkları, geniz eti ve bademcik ameliyatları, kulak tüpü ameliyatları, endoskopik burun eğriliği (septum deviasyonu) ve endoskopik burun eti (konka hipertrofisi), sinüzit ameliyatları, parotis tümörü ameliyatları özel ilgisinde olan alanlardır.
2021 Nisan ayından itibaren Ankara Çankaya‘daki kendi özel muayenehanesinde hizmet vermektedir.