1. Prof. Dr. Remzi Sağlam

1947 yılında Manisa’nın Selendi ilçesinde doğan Prof. Dr. Remzi Sağlam, ilk ve orta öğrenimini Manisa’da tamamlamıştır. 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, ardından 1977 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Üroloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlayarak üroloji uzmanı unvanını almıştır.
Uzmanlık eğitimi sonrasında Londra Institute of Urology‘de gözlemci olarak bulunmuş ve burada edindiği deneyimlerle Türkiye’ye dönerek üroloji alanında önemli çalışmalara imza atmıştır. 1983 yılında doçent, 1988 yılında profesör unvanlarını elde etmiştir.
Prof. Dr. Sağlam, kariyeri boyunca üroloji alanında birçok yeniliğe öncülük etmiştir. Türkiye’de ilk defa böbrek taşı kırma cihazının geliştirilmesine ve imalatına katkıda bulunmuş, ayrıca ultrasonik ve pnömatik litotriptörlerin geliştirilmesinde rol almıştır. Dünyada ilk kez geliştirilen Avicenna (İbn-i Sina) Fleksibil Üreterorenoskopik litotripsi için Türk robotunun tasarımında yer almış ve bu çalışmasıyla ödüller almıştır. Ayrıca, HoLEP (Holmiyum Lazer ile Prostatın Çıkarılması) ameliyatı için Morcellatör cihazının geliştirilmesine katkı sağlamıştır.
Mesleki ilgi alanları arasında ürodinami, nörojen mesane, perkütan litotripsi (PNL), üreterorenoskopi (URS), fleksibil üreterorenoskopik lazer litotripsi (fURS), robot yardımlı böbrek taşı tedavisi, HoLEP ameliyatları, idrar kaçırma tedavisinde yapay sfinkter uygulamaları ve penil protez implantasyonları bulunmaktadır.
Prof. Dr. Remzi Sağlam, ulusal ve uluslararası birçok kongrede tebliğler sunmuş, 63 bilimsel yayın ve 60 tebliğe imza atmıştır. Ayrıca, 18 toplantı ve panelde görev almıştır.
Şu anda aktif olarak Ankara Çankaya’daki Medicana International Ankara Hastanesi’nde görev yapmaktadır.
2. Prof. Dr. Sinan Zeren

1960 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Sinan Zeren, 1978 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olmuş, ardından 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden başarıyla mezun olmuştur.
Tıp eğitiminin ardından iki yıl süreyle Çukurova Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda mecburi hizmette bulunmuştur.
Üroloji ihtisasını Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda yapmış ve 1991 yılında üroloji uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitiminin ardından 1992 yılında ABD’deki Southern California Üniversitesi Üroloji Departmanı’nda endoskopik taş cerrahisi ve ürolojik kanserler üzerine çalışmalarda bulunmuştur.
1996-1997 yılları arasında ise New York’taki Long Island Jewish Medical Center’da prostat ve endoüroloji cerrahisi üzerine ileri eğitim almıştır.
1997 yılında doçent, 2003 yılında profesör unvanını almış, 2004-2007 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür.
Perkütan böbrek taşı cerrahisi, fleksibl üreterorenoskopi, prostat büyümesi tedavileri, çocuklarda böbrek taşı cerrahisi ve laparoskopik üroloji alanlarında uzmanlaşmıştır.
Ulusal ve uluslararası birçok kongrede canlı cerrahiler gerçekleştirmiştir.
Üyesi olduğu dernekler arasında Türk Tabipler Birliği, Türk Üroloji Derneği, Endoüroloji Derneği, European Association of Urology ve American Urological Association yer almaktadır.
Şu anda aktif olarak İstanbul Beşiktaş’taki Acıbadem Fulya Hastanesi’nde görev yapmaktadır.
3. Prof. Dr. Emre Huri

1976 yılında doğan Prof. Dr. Emre Huri, 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamış ve 2001 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde uzmanlık eğitimine başlamış ve 2005 yılında üroloji uzmanı unvanını almıştır. Uzmanlık eğitimi sırasında, Avrupa Üroloji Derneği’nin bursuyla Avusturya Viyana Üniversitesi Üroloji Kliniği’nde üroonkoloji ve laparoskopik cerrahi alanlarında gözlemci olarak bulunmuştur.
2006 yılında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üroloji uzmanı olarak çalışmaya başlayan Prof. Dr. Huri, 2011 yılında doçentlik unvanını kazanmıştır. Aynı hastanede 2013 yılında eğitim görevlisi olarak atanmış ve üroonkoloji alanında yoğun çalışmalar yapmıştır. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda anatomi doktora programına başlamış ve 2013 yılında MD-PhD unvanını almıştır. Bu süreçte, kadavra modelleri üzerinde prostat, mesane, pelvik taban ve böbrek cerrahi tekniklerini eğitim odaklı geliştirmek üzere akademik çalışmalar yapmıştır.
Prof. Dr. Huri, 2013 yılında düzenlenen 1. Uluslararası Üroanatomi Kongresi’ne başkanlık yapmış ve 2010 yılında MD Anderson Kanser Merkezi’nde ürolojik kanserler hakkında gözlemci olarak çalışmalar yapmıştır. 2014 yılında Belçika’daki Leuven Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı’nda fonksiyonel üroloji, erkek ve kadın inkontinans ve nöroüroloji konularında çalışmalar yapmıştır. İdiopatik üriner retansiyon ve aşırı aktif mesane hastalarında önemli bir tedavi yöntemi olan sakral nöromodülasyon konusunda Avrupa Tıp Eğitimi Sürekli Gelişim Sertifikası almıştır.
2007 yılında Avrupa Üroloji Yeterlik Kurulu’nun yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olarak FEBU (Fellow of the European Board of Urology) unvanını almıştır. 2006-2008 yılları arasında Avrupa Üroloji Asistanları Birliği Genel Sekreterliği görevini yürütmüş ve 2010 yılında Avrupa Üroloji Derneği Genç Ürologlar Komitesi’nin kurucu üyesi olarak görev almıştır. Aynı yıl, merkezi ABD’de bulunan International Young Urological Association’ın kuruculuğunu yapmış ve 6 yıl boyunca başkanlık görevini sürdürmüştür.
Prof. Dr. Emre Huri, Hacettepe Üniversitesi İleri Düzey Sağlık Teknolojileri Uygulama, Eğitim ve Araştırma Merkezi (Hacettepe STEM) müdürlüğü görevini yürütmektedir. Ayrıca, KU Leuven Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde fonksiyonel ve rekonstrüktif üroloji alanında misafir profesör olarak görev yapmaktadır.
Şu anda aktif olarak Ankara’daki Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır.
4. Prof. Dr. Derya Balbay

1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Derya Balbay, 1988-1992 yılları arasında aynı üniversitenin Üroloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 1994 yılında Mayo Clinic Üroloji Bölümü’nde misafir klinisyen olarak bulunmuş, ardından 1994-1995 yıllarında U.T.M.D. Anderson Kanser Merkezi Üroloji Bölümü’nde yine misafir klinisyen olarak çalışmalarına devam etmiştir. 1996-1999 yılları arasında ise aynı merkezde üro-onkoloji alanında klinik fellow olarak görev yapmıştır.
Türkiye’ye döndükten sonra, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzman doktor olarak çalışmış, 2000-2003 yılları arasında Ankara Numune Hastanesi’nde görev yapmıştır. 2003-2011 yılları arasında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde üroloji klinik şefi olarak görev almıştır. 2008-2011 yıllarında Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde profesör olarak çalışmıştır. 2011-2017 yılları arasında Memorial Şişli Hastanesi’nde görev yapmış, 2017 yılından itibaren Amerikan Hastanesi Üroloji Bölümü’nde çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca, 2018 yılından bu yana Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Balbay, üroonkoloji, robotik üroloji, endoüroloji ve genel üroloji alanlarında uzmanlaşmıştır. Özellikle robotik cerrahi konusunda geniş deneyime sahip olup, binden fazla robotik cerrahi operasyon gerçekleştirmiştir. Türkiye’de ilk kez, ince bağırsaklardan yeni mesane yapılması ameliyatını tamamen robotik yöntemle gerçekleştirmiştir. Ayrıca, dünyada ilk defa idrar kanalı, mesane, lenf nodlarının çıkarılması ve ince bağırsaklardan yeni mesane oluşturma ameliyatlarını aynı seansta tamamen robotik yöntemle yapmıştır.
Mesleki başarıları arasında, 2019 yılında U.T.M.D. Anderson Kanser Merkezi tarafından verilen “Distinguished Alumnus” (Seçkin Mezun) Ödülü ve 2023 yılında Societe Internationale d’Urologie (SIU) tarafından verilen “Distinguished Career Award” (Seçkin Kariyer Ödülü) bulunmaktadır.
Prof. Dr. Derya Balbay, Amerikan Üroloji Derneği (American Urological Association), Avrupa Üroloji Derneği (European Association of Urology), Uluslararası Üroloji Derneği (Societe Internationale d’Urologie), Türk Üroloji Derneği, Endoüroloji Derneği ve Avrasya Üroonkoloji Derneği gibi birçok ulusal ve uluslararası mesleki derneğin üyesidir.
Şu anda aktif olarak İstanbul Şişli’deki Amerikan Hastanesi Üroloji Bölümü’nde görev yapmaktadır.
5. Prof. Dr. Ömer Öge

1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Ömer Öge, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2002-2003 yılları arasında Harvard Tıp Fakültesi’ne bağlı Boston Çocuk Hastanesi Üroloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmış ve çocuk ürolojisi alanında deneyim kazanmıştır.
2004-2005 yıllarında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda doçent olarak görev yapmış, 2020 yılında ise profesör unvanını almıştır.
Prof. Dr. Öge’nin cerrahi ilgi alanları arasında laparoskopik cerrahi, mikrocerrahi ile varikosel ameliyatları, prostat ve prostat kanseri ameliyatları, böbrek taşları ve endoüroloji bulunmaktadır.
Mesleki üyelikleri arasında European Academy of Pediatric Urology (EAPU), Türk Üroloji Derneği, Ege Üroloji Derneği, Çocuk Ürolojisi Derneği, European Association of Urology (EAU), Ankara Ürologlar Derneği, European Society of Pediatric Urology (ESPU) ve European Board of Urology (EBU) yer almaktadır.
Şu anda aktif olarak İzmir Çiğli’deki Acıbadem Kent Hastanesi’nde görev yapmaktadır.