1. Opr. Dr. Ferşat Muhacir
Opr. Dr. Ferşat Muhacir, İran’da 1967 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğretim eğitimini Ankara’da bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesine 1986’da girdi ve 1992’de mezun oldu. 1993’te 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz kliniğinde asistan olarak göreve başladı, 1996’de 6 ay süre ile Gazi Üniversitesi Göz kliniğinde eğitim gördükten sonra 1997’de Göz Hastalıkları Uzmanlığını aldı.
Uzmanlık Eğitiminin ardından Amerika’ya gitti ve UCSF (University of California San Francisco)’de gözlemci olarak bulundu. 1998’de kısa bir süre Burdur SSK hastanesinde Uzman olarak çalıştıktan sonra Bucak Devlet Hastanesine Göz hastalıkları Uzmanı olarak tayın oldu. 2002’de Hollanda ve Avusturya’ya gitti ve modern katarakt cerrahisi konusunda çalışma fırsatı buldu.
Op.Dr. Ferşat Muhacir, Avrupa Göz Hekimliği Yeterlilik Kurulu Üyesi (FEBO).
Temmuz 2006’da kurucu ortağı olduğu Özel Lider Hastanesi’nde tam zamanlı göz hekimi olarak Ekim 2009’a kadar çalıştı. Kasım 2009 ile Nisan 2010 tarihleri arasında Antalyada Özel Anamas Şelale Tıp Merkezi’nde ve Mayıs-Haziran 2010 tarihlerinde kısa bir süre Özel BSK Lara Hastanesi’nde çalıştı.
Dr Ferşat Muhacir 2010 – 2020 yılları arasında toplam 10 yıl Özel Antalya Anadolu Hastanesi Göz Kliniği’nde çalıştı.
Dr Ferşat Muhacir Nisan 2009’da ”Uluslararası Oftalmoloji Kurulu Klinik değerlendirme” ICO (International Council of Ophthlamology, Clinical Assessment) sınavını başarı ile geçti.
Sekiz ve 9 Mayıs 2009’da Paris’te Düzenlenen Avrupa Oftalmoloji (Göz hastalıkları) Yeterlilik sözlü ve yazılı sınavlarını (European Board of Ophthalmology) başarı ile geçerek Avrupa Birliği Göz Hastalıkları Uzmanlığı Diploması’nı ve FEBO (Fellow of European Board of Ophthalmology) ünvanını almaya hak kazandı.
Dr Ferşat Muhacir 12.000’dan fazla cerrahi deneyimi ile özellikle Fako Katarakt, trifokal (uzak, yakın ve orta mesafeyi gösteren akıllı mercek) ve torik (astigmat düzeltici göz içi merceği) ile refraktif saydam lens ameliyatı, Glokomun lazer, stent ve cerrahi tedavi yöntemleri, Greftli Pterjium (et sürmesi) ve diğer ön segment ameliyatları , ve tıbbı retina hastalıklarıyla (Diyabetik retinopati, Yaşa bağlı sarı leke makula hastalığı, retinal damar tıkanıkları vs..) ilgilenmektedir.
Türk Tabipler Birliği, Türk Oftalmoloji Derneği, European Society of Cataract and Refractive Surgeons ve American Academy of Ophthalmology üyesidir.
1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Antalya Muratpaşa‘da kendi özel göz kliniğini açarak hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.
2. Prof. Dr. Deniz Turgut Çoban
Üniversiteyi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1993-1999 senelerinde Samsun’da bitirdim. 2000-2002 senelerinde Samsun merkez 15 Nolu Sağlık Ocağında pratisyen hekim olarak görev aldım.
2002 senesinde asistan doktor olarak başladığım Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları bölümünden 2008 senesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak bitirdim.
2008–2011 Samsun Gazi Devlet Hastanesinde göz hastalıkları uzmanı olarak görev aldım Aynı kurumda akademik çalışmalarımı da sürdürürken Sağlık Bakanlığının açmış olduğu başasistanlık sınavında başarılı olup, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden olan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim kadrosuna atandım.
Antalya’da 2011 senesinde başlayan akademik çalışmalarım ve asistan yetiştirme süreci devam ederken 2016 senesinde Doçentlik sınavını geçtim. 2019 senesinin Kasım ayında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrılıp muayenehaneme açana kadar Eğitim ve İdari Sorumluluk görevlerini yürüttüm.
Uluslararası ve Avrupa Göz Hastalıkları Yeterlilik Sınavlarını (ICO VE EBO)geçtim. ‘’Boston Eye and Ear Hospital ‘’de şaşılık, oküloplastik ve yüz esteği cerrahisi konularında eğitim aldım. Açık Öğretim Fakültesi Felsefe Bölümü mezunuyum.
3. Prof. Dr. Mustafa Ünal
1974 yılında Sivas’da doğdu,1991 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 2002 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlayarak Göz Hastalıkları Uzmanı oldu.
2002-2003 yıllarında İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde görev yaptı. 2004 yılında Tabip Asteğmen olarak Kayseri Asker Hastanesi’nde askerlik görevini yaptı.
2005 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda çalışmaya başladı. 2007 yılında doçent, 2013 yılında profesör oldu. 2011 yılında İspanya Barselona’da Oküler Mikrocerrahi Enstitüsü’nde Dr JL Güell ile çalıştı.
2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak vekâleten, 3 Ağustos 2016 yılında asaleten Rektör olarak atandı. Bu görevi 14 Ağustos 2020 yılında sona erdi.
Akdeniz Üniversitesi Göz Bankası Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim yardımcılığı ve Başhekimliği görevlerinde bulundu. Ayrıca hastane satın alma komisyon üyeliği ve mezuniyet sonrası eğitimi yürütme kurulu üyeliği görevleri yapmıştır.
Mesleki uzmanlık alanları fakoemulsifikasyon ile katarakt cerrahisi, keratokonus ve diğer kornea hastalıkları, kornea nakli, glokom (göz tansiyonu), kuru göz ve oküler yüzey hastalıklarıdır.
Şu anda Antalya Konyaaltı‘ndaki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.
4. Doç. Dr. Nilüfer İlhan
Doç. Dr. Nilüfer İlhan, 1978 yılında Ahlat’ta doğdu. Ankara’da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirerek “Tıp Doktoru” ünvanını aldı.
Daha sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlığını aldı. Mecburi hizmet görevleri sonrasında 2011 yılında Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2016 yılında doçentlik unvanı kazandı.
2016 yılında Antalya Özel Akdeniz Şifa Konyaaltı Tıp Merkezi’nde görev yapmaya başladı. Doç. Dr. Nilüfer İlhan yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir.
Şu anda Veni Vidi Göz Antalya merkezinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.
5. Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen
2005’te üniversite birincisi olarak mezun olan Dr Elif Betül Türkoğlu TUS sınavında derece ile Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği’nde uzmanlık eğitimine başlamıştır.
2010 yılında mecburi hizmetini tamamlamak üzere Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor olarak okuloplasti (göz estetiği) biriminde göreve başlamıştır. Mecburi hizmetini tamamladıktan sonra Yardımcı Doçent olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Kliniği’nde çalışmaya başlamıştır.
Göz kanserleri (oküler onkoloji) üzerine çalışmalarını yoğunlaştırıp 2015-2016 yılları arasında Amerika’da Wills Eye Institute, Oküler Onkoloji biriminde Dr Carol Shields yönetiminde üst ihtisas yapmıştır. Bu süreçte retinoblastom tedavisi ile ilgili TÜBİTAK projesini başarıyla tamamlamıştır. Mart 2017’de Doçentlik ünvanı almıştır. 2019 yılında retinoblastomda dünyada ilk kez intraarteriyel kemoterapi tedavisi uygulayan National Cancer Center, Tokyo’da gözlemci olarak bulunmuştur.
Kasım 2022’de Profesör ünvanı almış olup çalışmalarını erişkin ve pediatrik oküler onkoloji (göz kanserleri), okuloplasti (göz kapağı ve çevresi estetiği ve işlev bozuklukları) ve katarakt cerrahisi üzerinde yoğunlaştırmıştır. Uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 150’nin üzerinde bilimsel çalışması ve çok sayıda tebliği mevcuttur.
Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), Türki Cumhuriyetler Oftalmoloji Derneği (TCOD), American Academy of Ophthalmology (AAO), American Society of Ophthalmic Plastic Reconstructive Surgery, European Society of Ophthalmic Plastic Reconstructive Surgery, İnternational Society of Ocular Oncology (ISOO), European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS) derneklerine üyedir. TOD Oküler enfeksiyonlar birimi yönetim kurulunda eğitim sorumlusu olarak görev yapmaktadır. TOD oküler onkoloji birimi aktif üyesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Şu anda Antalya Muratpaşa‘daki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.