10 En İyi Türkiye Göz Doktoru

10 En İyi Türkiye Göz Doktoru

Prof. Dr. Rıfat Rasier

Prof. Dr. Rıfat Rasier, 2004 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi‘nden okul ikincisi olarak mezun oldu. Tıp fakültesi öğrenciliği ve göz hastalıkları ihtisası süresince Amerika Birleşik Devletleri’nde Lousiana State University School of Medicine’da, Almanya ‘da Stadtisches Klinikum Kemperhof Koblenz ve İngiltere’de The Western Eye Hospital, Imperial College’da bulundu.

2007 yılında İngiltere General Medical Council ‘den Tıp Fakültesi için denklik alarak İngiltere’den Full Medical Registration ile doktorluk yapmaya hak kazandı. Göz hastalıkları eğitimi ile birlikte 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal mühendisliği master programını tamamladı.

Branşında gelişimine hız kesmeden devam eden Rasier, 2010 yılında Bilim Üniversitesi‘nde Göz hastalıkları ihtisasını tamamladı. 2012 yılında Kırklareli Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamladı. 2016 yılında Göz Hastalıkları bölümünde “Doçent” unvanını aldı.

2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde Doktorayı 4.0 ortalama ile tamamladı. Rıfat Rasier Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği laboratuvarında yaptığı çalışmalar sonucunda katarakt ameliyatı sırasında gözün saydam tabakasında gerek duyulan kesilerin ameliyat sonunda lazer ile kaynak yapılabilmesini ve bu sayede ameliyat yapılan kesinin kapatılmasını sağlayacak bir işlem geliştirdi.

Günümüz katarakt operasyonlarında ameliyat sonunda kesiler açık bırakılmakta yada dikiş atılmaktadır. Lazer doku kaynağı deneyleri ile katarakt ameliyatında yapılan kesikleri dikiş olmadan lazer ile kapatma işleminde olumlu sonuç elde edildi. Bu sistem sayesinde özel bir dalga boyu ile dokuya temas etmeden, 2 milimetre uzaktan kaynak yapılarak kapatılması sağlandı. Göze dikiş atılmadan lazer yardımıyla kesi kapatıldı ve operasyon da enfeksiyon risk oranı azalıp aynı zamanda ameliyat süresi kısaltıldı.

Rıfat Rasier’in bu çalışması Infrared lasers for corneal tissue welding ismi ile uluslararası kitap haline getirildi.

Şu anda İstanbul Şişli Nişantaşı‘ndaki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.

2. Op. Dr. Sezer Hacıağaoğlu

Op. Dr. Sezer Hacıağaoğlu

Op. Dr. Sezer Hacıağaoğlu 2012 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2013 yılında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Göz Hastalıkları ihtisasına başlamış ve “Keratokonus Hastalarında Standart ve Hızlandırılmış Korneal Kollajen Çapraz Bağlama Tedavisinin Kornea Epitel Kalınlığı ve Subbazal Sinir Morfolojisi Üzerine Etkileri” başlıklı tez çalışması ile göz hastalıkları ihtisasını başarıyla tamamlamıştır.

2022 yılında Paris’te yapılan uluslararası sınavda başarılı olarak Fellow of the European Board of Ophthalmology (FEBO) unvanını almaya hak kazanmıştır. Geçmişte; Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi, Medipol Mega Üniversite Hastanesi ve Dünyagöz Ataşehir Hastanesi’nde görev yapmıştır.

Çalıştığı alanda birçok yurtiçi ve yurtdışı yayınları ve sunumları bulunan Hacıağaoğlu, akademik hayatına Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak devam etmektedir. Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), Uluslararası Refraktif Cerrahi Derneği (ISRS), Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahlar Derneği (ESCRS) ve Avrupa Kuru Göz Derneği (EuDES) üyesidir.

Katarakt ve refraktif cerrahi, lazer cerrahileri, keratokonus ve kornea hastalıkları, kuru göz ve oküler yüzey hastalıkları başlıca ilgi alanlarını oluşturmaktadır.

Şu anda İstanbul Beşiktaş‘taki Dünyagöz Etiler Hastanesi‘nde hastalarına hizmet vermektedir.

3. Op. Dr. Leyla Kandur

Op. Dr. Leyla Kandur

1965 yılında İstanbul’da doğdu. 1983 yılında Amerikan Robert Koleji‘nden yüksek onur derecesiyle mezun oldu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi‘nde oftalmoloji ihtisas eğitimini tamamladı.

Yüksek lisansını ABD’deki John Hopkins Üniversitesi Wilmer Göz Enstitüsü’nde tamamladı. 19931997 yılları arasında Kaliforniya Üniversitesi‘nde; katarakt, kornea ve lazer cerrahisi alanında uzmanlaştı. Göz lazer cerrahı oldu.

Kaliforniya Üniversitesi’ni birçok uluslararası kongrede temsil etti ve çalışmalarını en saygın dergilerde yayınladı. Ayrıca birçok göz doktoru ve araştırmacının eğitimine katkıda bulundu. 1997 yılında Bausch & Lomb tarafından en iyi genç araştırmacı olarak ödüllendirildi. Daha sonra, araştırma çalışmaları ve tıbbi başarıları nedeniyle Los Angeles, Kaliforniya Üniversitesi (UCLA) Jules Stein Göz Enstitüsü tarafından yalnızca EyeSTAR Programında göreve kabul edildi.

1997 yılında Dr. Leyla Kandur İstanbul’da EyeSTAR Lasık Enstitüsü’nü kurdu ve mükemmel cerrahi sonuçları nedeniyle birkaç yıl içinde dünya çapında en çok tercih edilen cerrahlardan biri oldu. 2005‘e kadar bu enstitüde çalıştı.

Amerikan Oftalmoloji Akademisi (AAO), Amerikan Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği (ASCRS), Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği (ESCRS), Görme ve Oftalmoloji Araştırmaları Derneği (ARVO) ve Kontakt Lens Oftalmologlar Derneği (CLAO), Türk Tabipler Birliği (Türk Tabipler Birliği) üyesidir.TTB), İstanbul Tıp Doktorları Odası (İTO), Türk Oftalmoloji Derneği (TOD). Akıcı bir şekilde İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Şu anda İstanbul Beşiktaş‘taki Liv Hospital Ulus Hastanesi‘nde hastalarına hizmet vermektedir.

4. Op. Dr. Yıldız Acar Ebcim

Op. Dr. Yıldız Acar Ebcim

20032009 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eğitim gördü. 2011 yılında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İhtisasına başladı ve 2015 yılında Göz Hastalıkları Uzmanı ünvanını aldı.

İhtisas yılları boyunca sayısız ameliyata girdi, çok sayıda kurs ve kongreye katıldı. International Council Of Opthamology sınavını başarıyla geçmiştir. 2015-2017 yılları arasında Rize Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamladı.

2022‘den itibaren İstanbul Kadıköy‘deki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.

5. Op. Dr. Ali Nihat Ofluoğlu

1986 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 19921996 yılları arasında Avusturya Viyana Üniversitesi‘nde “Göz Hastalıkları ve Cerrahisi” ihtisasını tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden denkliğini aldı. 1997-2014 yılları arasında Taksim Alman Hastanesi göz kliniği direktörlüğünü yaptı. Ayrıca İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi göz kliniğinde 20142018 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

2014 yılından itibaren İstanbul Şişli Nişantaşı‘ndaki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.

6. Doç. Dr. Berkay Akmaz

Doç. Dr. Berkay Akmaz

Göz Hastalıkları Uzmanı – Doç. Dr. Berkay Akmaz, 1985 yılında İzmir’de doğdu. Babasının mesleği sebebi ile ilköğretim yıllarımı farklı illerde geçirdi. Eğitimine, 2003 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi‘nde başladı. 2010 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Tıp doktoru ünvanı ile mezun oldu.

Doç. Dr. Berkay Akmaz, 2010 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) neticesinde Türkiye 25. si olarak Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi bölümünü kazanarak uzmanlık ihtisasına başladı. 2014 yılında uzmanlık eğitimini tamamladı.

Doç. Dr. Berkay Akmaz, 20142019 yılları arasında Göz Hastalıkları uzmanı olarak Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesinde uzman hekim olarak görev yaptı. 2019 yılında Almanya’da gerçekleştirilen “Vitreoretinal Cerrahi Teknikleri Eğitimi Mini-Fellowship Programına” katıldı. 2019-2021 yılları arasında Manisa Şehir Hastanesi’nde görevine devam etti.

2021 yılında Başasistanlık sınavında başarılı olarak İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğine Başasistan olarak atandı. 2021 yılında Yükseköğretim Kurulu tarafından Göz Hastalıkları ve Cerrahisi uzmanlık alanında Doçent doktor ünvanını aldım.

TÜBİTAK doktora sonrası araştırma bursu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Göz Hastalıkları ve Cerrahisi alanında en gelişmiş araştırma hastanesi olan Johns Hopkins Üniversitesi Hastanesi Wilmer Eye Institute’de Kornea, Katarakt, Oküler yüzey ve Refraktif Cerrahi biriminde 1 sene Postdoctoral Research Fellow olarak bilimsel araştırmalar yürüttü ve birçok cerrahi ve klinik uygulamalara katıldı.

2017 yılında Paris’te yapılan Avrupa Board sınavında başarılı olarak Avrupa Oftalmoloji Konseyi Diplomasını ve FEBO ünvanını kazandı.

2017 yılında International Council of Ophthalmology Optik Refraksiyon, Temel bilimler, Klinik bilimler sınavlarında başarı ile geçti.

2018 yılında International Council of Ophthalmology ileri düzey sınavında başarılı olarak FICO (Fellow of International Council of Ophthalmology) ünvanını kazandı.

Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde kabul edilmiş ve yayınlanmış 40’ı aşkın bilimsel makale, çeviri, kitap bölümü yazarlığı ve kitap editörlüğü bulunmaktadır. Meslek hayatına bugüne kadar yaptığım binlerce ameliyat tecrübesi ile en yüksek kalitedeki cihaz ve teknolojiyi kullanarak hastalarına yardımcı olmaya devam ediyor.

Sertifikalar ve Ünvanlar
International Council of Ophthalmology Optik, Refraksiyon Sertifikası – 2017
International Council of Ophthalmology Temel Bilimler Sertifikası – 2017
International Council of Ophthalmology Klinik Bilimler Sertifikası – 2017
Avrupa Oftalmoloji Konseyi Diploması ve FEBO ünvanı – 2017
(Consilium Europaeum Ophthalmologiae Diploma in Ophthalmologia)
(Fellow of European Board of Ophthalmology)
International Council of Ophthalmology İleri Düzey Sertifikası ve FICO ünvanı – 2018
(Fellow of International Council of Ophthalmology)
Doçentlik Belgesi – 2021

Şu anda İzmir Alsancak‘taki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.

7. Op. Dr. Ferşat Muhacir

Opr. Dr. Fersat Muhacir

Opr. Dr. Ferşat Muhacir, İran’da 1967 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğretim eğitimini Ankara’da bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesine 1986’da girdi ve 1992’de mezun oldu. 1993’te 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz kliniğinde asistan olarak göreve başladı, 1996’de 6 ay süre ile Gazi Üniversitesi Göz kliniğinde eğitim gördükten sonra 1997’de Göz Hastalıkları Uzmanlığını aldı.

Uzmanlık Eğitiminin ardından Amerika’ya gitti ve UCSF (University of California San Francisco)’de gözlemci olarak bulundu. 1998’de kısa bir süre Burdur SSK hastanesinde Uzman olarak çalıştıktan sonra Bucak Devlet Hastanesine Göz hastalıkları Uzmanı olarak tayın oldu. 2002’de Hollanda ve Avusturya’ya gitti ve modern katarakt cerrahisi konusunda çalışma fırsatı buldu.

Op.Dr. Ferşat Muhacir, Avrupa Göz Hekimliği Yeterlilik Kurulu Üyesi (FEBO).

Temmuz 2006’da kurucu ortağı olduğu Özel Lider Hastanesi’nde tam zamanlı göz hekimi olarak Ekim 2009’a kadar çalıştı. Kasım 2009 ile Nisan 2010 tarihleri arasında Antalyada Özel Anamas Şelale Tıp Merkezi’nde ve Mayıs-Haziran 2010 tarihlerinde kısa bir süre Özel BSK Lara Hastanesi’nde çalıştı.

Dr Ferşat Muhacir 20102020 yılları arasında toplam 10 yıl Özel Antalya Anadolu Hastanesi Göz Kliniği’nde çalıştı.

Dr Ferşat Muhacir Nisan 2009’da ”Uluslararası Oftalmoloji Kurulu Klinik değerlendirme” ICO (International Council of Ophthlamology, Clinical Assessment) sınavını başarı ile geçti.

Sekiz ve 9 Mayıs 2009’da Paris’te Düzenlenen Avrupa Oftalmoloji (Göz hastalıkları) Yeterlilik sözlü ve yazılı sınavlarını (European Board of Ophthalmology) başarı ile geçerek Avrupa Birliği Göz Hastalıkları Uzmanlığı Diploması’nı ve FEBO (Fellow of European Board of Ophthalmology) ünvanını almaya hak kazandı.

Dr Ferşat Muhacir 12.000’dan fazla cerrahi deneyimi ile özellikle Fako Katarakt, trifokal (uzak, yakın ve orta mesafeyi gösteren akıllı mercek) ve torik (astigmat düzeltici göz içi merceği) ile refraktif saydam lens ameliyatı, Glokomun lazer, stent ve cerrahi tedavi yöntemleri, Greftli Pterjium (et sürmesi) ve diğer ön segment ameliyatları , ve tıbbı retina hastalıklarıyla (Diyabetik retinopati, Yaşa bağlı sarı leke makula hastalığı, retinal damar tıkanıkları vs..) ilgilenmektedir.

Türk Tabipler Birliği, Türk Oftalmoloji Derneği, European Society of Cataract and Refractive Surgeons ve American Academy of Ophthalmology üyesidir.

1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Antalya Muratpaşa‘da kendi özel göz kliniğini açarak hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.

8. Prof. Dr. Yonca Aydın Akova

Prof. Dr. Yonca Aydın Akova

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1983 yılında mezun oldum. Göz Hastalıkları uzmanlık eğitimini 1985­-1990 yılları arasında aynı fakültenin Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladım. 19881989 arasında İngiltere, ­Londra Moorfields Eye Hospital Kornea Bölümü’nde bir yıl süreyle çalıştım.

Uzmanlık sonrası 1991-1992 yıllarında ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi Wilmer Eye Institute Kornea ve Refraktif Cerrahi Bölümü’nde, 1992-1993 yılları arasında ise Harvard Üniversitesi, Massachusetts Eye and Ear Infirmary’de gözün immunolojik hastalıkları ve üveitler konusunda ileri uzmanlık eğitimi aldım.

1990­-1997 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kornea Bölümü’nde görev yaptım. 1994 yılında Göz Hastalıkları Doçenti oldum.1997 yılından 2012 yılına kadar Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yaptım.

2000 yılında profesör ünvanını aldım. 2003­-2011 yılları arasında aynı kurumda Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı yaptım.

1991-1992 yıllarında TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Sonrası Bursu’nu, 1995 yılında Eczacıbaşı Araştırma Ödülü’nü, 2011 yılında American Academy of Ophthalmology’nin “Achievement Award” ödülü’nü aldım. 2012-1015 yıllarında Avrupa Oftalmoloji Board sınavlarına “examiner” olarak katıldım, 2015 yılında Fellow of European Board of Ophthalmology (FEBO) ünvanını aldım.

Halen Türk Oftalmoloji Derneği Katarakt ve Refraktif Cerrahi Birimi, Kornea ve Oküler Yüzey ve Üvea ve Behçet Hastalığı Birimleri aktif üyesiyim.

Yurtdışında, American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS),American Academy of Ophthalmology, Eucornea, International Uveitis Study Group, International Ocular Inflammation Society, American Uveitis Society, The Foster Ocular Immunology Society’nin üyesiyim.

Uluslararası göz dergilerinde yayınlanmış 170’in üzerinde ve Türkçe hakemli dergilerde yayınlanmış 200’den fazla yayınım bulunmaktadır. Uluslararası dergilerde yayınlanmış yazılarıma 3400 kez atıf yapılmıştır. Yurtdışı toplantılarda 250’nin üzerinde tebliğ ve 30’un üzerinde konferans ve panel konuşması yaptım. Türkçe yazılmış kapsamlı bir göz hastalıkları kitabı olan Temel Oftalmoloji kitabının her üç baskısının da editörlüğünü yaptım. Ayrıca 12 kitap bölümü ve 9 adet İngilizce kitabın çeviri editörlüğüm mevcutttur. Türk Oftalmoloji Dergisi yayın kurulunda yer almaktayım. Oftalmoloji alanında yayınlanan 12 uluslararası dergide hakem olarak görev almaktayım.

Uzmanlık alanlarım Kornea ve Oküler Yüzey Hastalıkları, Katarakt, Glokom, Refraktif Cerrahi, Kuru Göz, Keratokonus, gözün İmmunolojik Hastalıkları, Üveit ve Behçet Hastalığı’dır. Cerrahi deneyimim, >15.000 katarakt cerrahisi (çok odaklı, ve torik özellikli göz içi lenslerle yapılanlar dahil),femtosaniye yardımlı katarakt cerrahisi, >1000 keratoplasti (kornea nakil ameliyatları),zorlu glokom ameliyatları, keratokonusda kroslink tedavisi, limbal nakli ve yapıştırıcı ile uygulanan pterijiyum ameliyatlarını içermektedir.

Katarakt cerrahisi, özellikli göz içi mercekler ve kornea hastalıkları ve cerrahisi konularında 30 yıllık yurtdışı ve yurtiçi mesleki tecrübemle Şubat 2020 itibariyle hastalarımı Ankara Çankaya‘daki Maidan İş Merkezi’nde bulunan muayenehanemde kabul etmekteyim.

9. Opr. Dr. Ömer Takeş

Opr. Dr. Ömer Takeş

Opr. Dr. Ömer Takeş Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2010 yılında mezun oldu. Uzmanlık eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi‘nde 2015 yılında tamamladı.

Uzmanlık eğitimi sonrası 2015‘ten 2018‘e kadar İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi‘nde görev yaptı. Ardından 2022‘ye kadar İzmir Özel Kaşkaloğlu Göz Hastanesi‘nde görev yaptı.

Ulusal ve uluslararası 50’den fazla yayın ve bildirileri bulunmaktadır.

2022 yılından beri İzmir Alsancak‘taki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam ediyor.

10. Prof. Dr. Deniz Turgut Çoban

Prof. Dr. Deniz Turgut Çoban

Üniversiteyi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1993-1999 senelerinde Samsun’da bitirdim. 2000-2002 senelerinde Samsun merkez 15 Nolu Sağlık Ocağında pratisyen hekim olarak görev aldım.

2002 senesinde asistan doktor olarak başladığım Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları bölümünden 2008 senesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak bitirdim.

20082011 Samsun Gazi Devlet Hastanesinde göz hastalıkları uzmanı olarak görev aldım Aynı kurumda akademik çalışmalarımı da sürdürürken Sağlık Bakanlığının açmış olduğu başasistanlık sınavında başarılı olup, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden olan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim kadrosuna atandım.

Antalya’da 2011 senesinde başlayan akademik çalışmalarım ve asistan yetiştirme süreci devam ederken 2016 senesinde Doçentlik sınavını geçtim. 2019 senesinin Kasım ayında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrılıp muayenehaneme açana kadar Eğitim ve İdari Sorumluluk görevlerini yürüttüm.
Uluslararası ve Avrupa Göz Hastalıkları Yeterlilik Sınavlarını (ICO VE EBO)geçtim. ‘’Boston Eye and Ear Hospital ‘’de şaşılık, oküloplastik ve yüz esteği cerrahisi konularında eğitim aldım. Açık Öğretim Fakültesi Felsefe Bölümü mezunuyum.

Arama Yap

İstediğin şehirde istediğin alanda doktor ara!