1. Prof. Dr. Levent Tabak

1965 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Levent Tabak, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini 1993 yılında aynı fakültede Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır.
1993-1994 yılları arasında TÜBİTAK bursuyla Harvard Üniversitesi Massachusetts General Hospital’da araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmış, burada Bronkoskopi Ünitesi Sorumlusu ve İnterstisyel Akciğer Hastalıkları Polikliniği Yürütücüsü olarak görev almıştır.
2005 yılında profesör unvanını alan Dr. Tabak, akciğer kanserleri, interstisyel akciğer hastalıkları, astım, KOAH, bronşit, pnömoni ve tüberküloz gibi alanlarda uzmanlaşmıştır. Uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Ayrıca, Toraks Derneği İstanbul Şubesi Sekreterliği ve Klinik Sorunlar Çalışma Grubu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Şu anda aktif olarak İstanbul Şişli’deki Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaktadır.
2 Prof. Dr. Zeliha Arslan Ulukan

1975 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Zeliha Arslan Ulukan, 1999 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Tıp eğitiminin ardından, uzmanlık eğitimini Heybeliada Sanatoryumu Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayarak 2005 yılında Göğüs Hastalıkları Uzmanı unvanını almıştır.
Uzmanlık sonrası meslek hayatına Adıyaman Devlet Hastanesi’nde başlayan Dr. Ulukan, burada çeşitli göğüs hastalıkları vakaları üzerinde çalışarak deneyim kazanmıştır. Daha sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapmış, akademik çalışmalarına burada devam etmiştir. 2017-2018 yılları arasında Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev almış, ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.
Akademik kariyeri boyunca astım, KOAH, akciğer kanseri, pulmoner tromboemboli ve zatürre gibi konular üzerine yoğunlaşan Prof. Dr. Ulukan, bu alanlarda birçok bilimsel yayın ve araştırmaya imza atmıştır. Özellikle girişimsel bronkoskopi ve solunum fonksiyon testleri konusunda uzmanlaşmış olup, bu tekniklerin uygulanması ve eğitimi üzerine çalışmalar yapmıştır.
Prof. Dr. Ulukan, mesleki deneyimlerinin yanı sıra, çeşitli ulusal ve uluslararası tıbbi derneklerin üyesidir ve kongrelerde aktif olarak yer almaktadır. Ayrıca, hastalarına daha iyi hizmet sunabilmek adına sürekli olarak mesleki gelişimine önem vermekte ve güncel tıbbi bilgileri takip etmektedir.
Şu anda aktif olarak İstanbul Beylikdüzü’ndeki özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
3. Prof. Dr. Semih Halezeroğlu

1965 yılında Trabzon’da doğan Prof. Dr. Semih Halezeroğlu, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından, Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uzmanlık eğitimine başlayarak 1992 yılında Göğüs Cerrahisi Uzmanı unvanını almıştır. Uzmanlık tezi, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen kapalı göğüs cerrahisi operasyonu, yani torakoskopi üzerine olmuştur.
2001 yılında doçentlik unvanını alan Dr. Halezeroğlu, aynı yıl Avrupa Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Yeterlilik Belgesi’ni (FETCS) almaya hak kazanmıştır. 2002 yılında, Türkiye’de ilk ve tek kez düzenlenen Avrupa Göğüs Cerrahları Derneği Yıllık Bilimsel Kongresi’ni organize etmiş ve başkanlığını yapmıştır. 2005 yılında, 90’dan fazla ülkeden uzman hekimlerin üyesi olduğu Avrupa Göğüs Cerrahları Derneği Başkanlığı’na seçilen ilk Türk göğüs cerrahı olmuştur. Ayrıca, 2006 yılında Avrupa Göğüs Cerrahisi Okulu’nun kurucu başkanı olup, bu görevi beş yıl boyunca sürdürmüştür.
2003-2008 yılları arasında Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik ve göğüs cerrahisi klinik şefliği görevlerinde bulunmuş, hastanenin İstanbul’daki kamu hastaneleri arasında kalite sıralamasında ikinci sıraya yükselmesine katkı sağlamıştır. 2008 yılında profesör unvanını almış ve 2009 yılından itibaren Acıbadem Maslak Hastanesi’nde görev yapmaya başlamıştır. Aynı zamanda Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlenmiştir.
Prof. Dr. Halezeroğlu, özellikle minimal invaziv cerrahi teknikleri, tek port VATS ve akciğer kanseri cerrahisi konularında uzmanlaşmıştır. Akciğer kistleri, metastazlar, diyafram felci, pnömotoraks gibi göğüs hastalıklarının cerrahi tedavisinde etkin rol oynamıştır.
Şu anda aktif olarak İstanbul Sarıyer’deki Acıbadem Maslak Hastanesi’nde görev yapmaktadır.
4. Prof. Dr. Sinem İliaz

1983 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Sinem İliaz, 2007 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ikincilikle mezun olmuştur. Tıp eğitiminin ardından, uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamlayarak 2013 yılında Göğüs Hastalıkları Uzmanı unvanını almıştır.
2013-2015 yılları arasında Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devlet hizmet yükümlülüğünü yerine getiren Dr. İliaz, burada çeşitli göğüs hastalıkları vakaları üzerinde çalışarak deneyim kazanmıştır. 2015-2022 yılları arasında Koç Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapmış, bu süre zarfında 2017 yılında doçent unvanını almıştır. 2022-2023 yıllarında Memorial Bahçelievler Hastanesi’nde çalışmış ve 2023 yılında profesör unvanına yükselmiştir.
Akademik kariyeri boyunca akciğer kanseri, interstisyel akciğer hastalıkları, pulmoner emboli, uyku apne sendromu, astım ve KOAH gibi konular üzerine yoğunlaşan Prof. Dr. İliaz, bu alanlarda birçok bilimsel yayın ve araştırmaya imza atmıştır. Özellikle EBUS (Endobronşiyal Ultrasonografi) ve bronkoskopi gibi girişimsel pulmonoloji tekniklerinde deneyimlidir. Ayrıca, uyku apne sendromu tanı ve tedavisi ile sigara bırakma tedavileri üzerine sertifikalara sahip olup, bu alanlarda da hizmet vermektedir.
Prof. Dr. İliaz, Avrupa Erişkin Göğüs Hastalıkları Yeterlilik (HERMES) ve Türkiye Göğüs Hastalıkları Yeterlilik Sertifikası sahibidir. Mesleki deneyimlerinin yanı sıra, çeşitli ulusal ve uluslararası tıbbi derneklerin üyesidir ve kongrelerde aktif olarak yer almaktadır. Ayrıca, hastalarına daha iyi hizmet sunabilmek adına sürekli olarak mesleki gelişimine önem vermekte ve güncel tıbbi bilgileri takip etmektedir.
Şu anda aktif olarak İstanbul Küçükçekmece’deki Biruni Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapmaktadır.