- 1. Opr. Dr. Özgür Akşan
- 2. Opr. Dr. Hacı Mehmet Saygı
- 3. Prof. Dr. Orhan Şen
- 4. Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa
- 5. Prof. Dr. Baran Yılmaz
- 6. Prof. Dr. Serdar Baki Albayrak
- 7. Dr. Öğr. Üyesi Halil Olgün Peker
- 8. Prof. Dr. Kamran Aghayev
- 9. Prof. Dr. Tufan Hiçdönmez
- 10. Prof. Dr. Murat Müslüman
- 11. Opr. Dr. Halit Togay
1. Opr. Dr. Özgür Akşan
Opr. Dr. Özgür Akşan, 1977 Trabzon doğumludur. Yüksek öğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayarak 2000 yılında Tıp Doktoru olmuştur.
Pratisyen hekimliğini Trabzon Arpacılı Sağlık Ocağında Sorumlu Hekim olarak yapmıştır. Uzman hekimliği için, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başlamıştır ve 2007 yılında tamamlayarak Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) Uzmanı olmuştur.
Mecburi hizmetini tamamlamak için Muş iline atanmıştır. Göreve Muş Devlet Hastanesinde başlayan Akşan, Muş ilinde bir ilk olarak mikroskop ile bel ve boyun fıtığı ameliyatlarına başlatmıştır. Burada ayrıca Başhekim yardımcılığı görevini ve yoğun bakımların sorumluluğunu da üstlenmiştir.
Mecburi hizmetini tamamladıktan sonra, vatani görevini yedek subay olarak Eskişehir Hava Hastanesi Nöroşirürji bölümünde yerine getirmiştir. Sonrasında İzmir Özel Tınaztepe Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünde 6 sene çalışmıştır. Daha sonra İzmir / Alsancak’ta kendi özel muayenehanesini kurmuştur. Bu muayenehane, zaman içerisinde diğer meslektaşlarının da kendisine katılmasıyla klinikleştirmiştir ve bugün de hastalarına, muayenehanesinde (Beyin ve Sinir Kliniğinde) hizmet vermektedir. Beyin ve Sinir Cerrahisi branşında Beyin Tümörleri, beyin kanamaları, Bel ve Boyun fıtıkları, kanal daralmaları gibi hasta ameliyatlarını özel hastanelerde yapmaktadır (Hastaneler: İzmir Özel Gazi Hastanesi ve İzmir Acıbadem Kent Hastanesi).
2. Opr. Dr. Hacı Mehmet Saygı
Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi (Nöroşirurji) Uzmanı Dr. Hacı Mehmet Saygı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2008 yılında mezun oldu.
Uzmanlık eğitimini ise 2016 yılında Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi anabilim dalında tamamladı.
Yılların birikimi ve yüzlerce başarılı ameliyatla donanmış bir uzmandır.
Binlerce hastanın sağlığına kavuşmasına öncülük etmiş, geliştirdiği özel tedavi yaklaşımları ile adını dünya çapında duyurmuştur. Kendisi ve ekibi, bel fıtığı, belde dar kanal, bel kayması, boyun fıtığı, boyunda dar kanal gibi bir dizi rahatsızlıkla ilgili olağanüstü sonuçlar elde etmektedir.
Şu anda hastalarına İstanbul Medicana International Beylikdüzü hastanesinde hizmet vermektedir.
3. Prof. Dr. Orhan Şen
Prof. Dr. Orhan Şen, 1969’da Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.
Farklı yerlerde tıp doktoru olarak görev yapan Orhan Şen 1995 yılında S. B. Ankara Hastanesi Nöroşirurji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) kliniğinde ihtisasa başladı ve 2000 yılında Çankaya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim dalında ihtisasını tamamladı.
Başkent Üni. Tıp Fakültesi Adana Hastanesi’nde çalışırken 2007 yılında nöroşirurji (Beyin,Sinir ve Omurilik Cerrahisi) alanında Tıp Doçenti ünvanını aldı.
Nisan 2013 de Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümüne Profesör Doktor olarak atandı.
Kranial ve Spinal olgularda mikroskobik cerrahinin dahil olduğu müdahaleleri yapmakla beraber deneysel ve klinik çalışmalarında apoptozis (programlanmış hücre ölümü), başarısız bel cerrahisi, epidural fibrozis gibi konuları içeren 44 tane uluslararası, 19 tane ulusal bilimsel makaleleri ve 17 tane uluslararası, 58 tane ulusal kongre sunumları vardır.
Adana Tabip Odası, Türk Nöroşirurji Derneği, Türk Nöroşirurji Akademisi ve EANS ( Avrupa Beyin Cerrahisi Derneği), Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) üyesi olan Prof. Dr. Orhan Şen aynı zamanda EFIAP Ünvanlı Uluslararası Fotoğraf Sanatçısıdır.
Şu anda Adana Seyhan‘daki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.
4. Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa
Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, “Beyin ve Sinir Cerrahisi” profesörü, anatomi doktoru ve felsefe doktoru olup Beyin ve Sinir Cerrahisinde yoğunluklu olarak nöro-onkolojik cerrahi (= tümör cerrahisi), serebrovasküler cerrahi (= beyin damar cerrahisi), kafa tabanı cerrahisi ve spinal-omurilik cerrahisinde majör-ileri ameliyatları gerçekleştirmekte, ilgili olduğu alanlarda akademisyen-öğretim üyesi ve yazar olarak çalışmaktadır.
Dr. Mustafa Bozbuğa, eğitimine Sultanahmet 44 İlkokulu’nda başlamış, Vefa Lisesi’nden sonra ÖSS’de dereceye girerek İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa)’ya girmeye hak kazanmış ve 1983 yılında Pekiyi derece ile mezun olarak “Tıp Doktoru” unvanını kazanmıştır.
Yurtdışı eğitimlerini takiben, Beyin ve Sinir Cerrahisi çalışmalarını sürdüren Dr. Bozbuğa 1999’da “Nöroşirürji Doçenti” olmuştur. Gerekli sınavları kazanarak 15 Ocak 2001’de, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2. Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nin “Kurucu Klinik Şefliğine” atanmıştır.
Bu kliniğin kurucusu olan Dr. Bozbuğa, dokuz yıl bu görevde kalmış ve bu süre zarfında kliniğinde çok yoğun bir cerrahi pratik ile en üst düzeyde ameliyatlar başarılı bir şekilde yapılmış, verimli bir akademik ortam oluşturulmuş, akademik yayınlar hazırlanmış ve çok sayıda uzman yetiştirilmiştir.
Dr. Bozbuğa, beyin cerrahisinin teori ve pratiğinde çok önemli temel bilim olan “Anatomi” alanında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda “Anatomi Doktora Eğitimi” yaparak bu alanda “PhD” unvanını elde etmiştir (1998 – 2004).
Dr. Bozbuğa “Profesör” kadrosu onaylandıktan (Temmuz 2007) sonra Üniversite Profesörlüğü kadrosuna atanarak “Nöroşirürji Profesörü” unvanını kazanmıştır.
Mesleki çalışmalarında dört adet kitap hazırlamış, 37 adet kitap bölümü yazarlığı yanında SCI’a kayıtlı 200’ün üstünde uluslararası ve ulusal yayın yazmış ve 150 civarında bilimsel sunu gerçekleştirmiştir.
Uluslararası ve ulusal çok sayıda mesleki katılım, konferans ve çeşitli bilimsel etkinliklerde bulunmuştur. Bilimsel yayınlarına SCI kayıtlı uluslararası dergilerde çıkan 1060 bilimsel çalışmada atıfta bulunulmuştur. Uluslararası ve ulusal pek çok dergide editör yardımcılığı, bilimsel kurul üyeliği, bilirkişilik vb. görevlerini sürdürmektedir.
Beyin ve Sinir Cerrahisi pratiğinde tüm ameliyatları yapmakla birlikte yoğunlaştığı spesifik ilgi alanlarını “Kafa Tabanı Cerrahisi, Nöro-onkoloji (Tümör Cerrahisi), Nörovasküler Cerrahi (Beyin Damarlarının Cerrahisi: Anevrizma, arteriyövenöz malformasyon,…) ve Omurga ve Omurilik Cerrahisi (Omurilik Tümörleri, Vasküler Malformasyonları, Bel ve boyun fıtıkları)” oluşturmaktadır ve bu alanlarda gerçekleştirdiği ameliyatlardan oluşan çok geniş bir hasta arşivine sahiptir.
Pek çok ulusal ve uluslararası mesleki, bilimsel ve sosyal derneğin üyesi olan Dr. Bozbuğa 1997’de beri “Who is Who in the World” yıllık biyografisinde yer almaktadır.
Dr. Mustafa Bozbuğa, hekimlik çalışmalarının yanında ayrıca, 2010-2014 yılları felsefe bölümü lisans eğitimini, hemen ardından İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde, “Tıp Praksisinin Felsefî Temellendirilmesi: Tıp Praksisinin Ontolojik, Epistemolojik ve Mantıksal Analiz ve Temellendirilmesi” adlı teziyle felsefe doktorasını tamamlamıştır (2014-2021). Felsefe alanında, daha çok “tıp felsefesi” ve “insan felsefesi”ne odaklanmıştır ve bu alanlarda yazdığı (9 adet) kitap bölümü ve konuşmaları mevcuttur.
Dr. Bozbuğa çalışmalarını Şubat 2018’den bu yana, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi NPİstanbul Beyin Hastanesi’nde “Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’nın Kurucu Bölüm Başkanı” olarak görev yapmaktadır.
Şu anda İstanbul Ümraniye‘deki NPİSTANBUL Beyin Hastanesi‘nde hastalarına hizmet vermektedir.
5. Prof. Dr. Baran Yılmaz
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Baran Yılmaz Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Tıpta uzmanlık eğitimini Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nöroşirürji Anabilim Dalında tamamladı.
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olan Yılmaz, özellikle nörovasküler hastalıklar alanında çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Prof. Dr. Baran Yılmaz, beyin tümörleri, anevrizma ve arteriovenöz malformasyonların tedavilerinin yanı sıra; omurga ve omurilik hastalıkları üzerine son teknolojik donanımlarla hastalarına tedavi imkanı sunmaktadır.
Prof. Dr. Baran Yılmaz, Yale Üniversitesi’nde meningiom ve beyin damar hastalıkları üzerine bilimsel çalışmalar gerçekleştirmiştir. Beyin ve sinir hastalıkları üzerine birçok bilimsel yayınları olan Dr. Yılmaz akademik anlamda da çalışmalarına devam etmektedir.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Baran Yılmaz hastalarına İstanbul Bahçeşehir Liv Hastanesi’nde hizmet vermektedir.
6. Prof. Dr. Serdar Baki Albayrak
Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) tıbbi biriminde hasta kabul eden Prof. Dr. Serdar Albayrak, 1991–1998 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp lisansını tamamlamıştır.
1998–2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim dalında uzmanlık eğitimini tamamlayarak Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) uzmanı unvanını kazanmıştır.
İlgi alanları arasında başta epilepsi ve beyin tümörü gibi birçok hastalığa ilişkin tedavi uygulamaları ile beyin pili ameliyatları (Parkinson distoni titreme hastalığı), tümör cerrahisi, ağrı tedavisi, mikro cerrahi, Gamma Knife gibi yenilikçi uygulamalar yer almaktadır.
Epilepsi cerrahisi, beyin tümörlerinin mikrocerrahi tedavisi, beyin damar yumakları ve baloncuklarının tedavisi gibi alanlarda da uzmanlaşmıştır.
Prof. Dr. Serdar Baki Albayrak yurtdışında ABD’de Harvard Üniversitesi Hastanesi’nde ve Finlandiya’da Helsinki Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat ve araştırma doktoru olarak çalışmıştır.
Tıp teknolojisinin sağlamış olduğu en gelişmiş yöntemleri kullanarak cerrahi tedaviler uygulayan hekim, uyguladığı işlemlerin birçoğuna ilişkin üst düzey eğitimlerini yurtdışında ABD ve Almanya’da almıştır.
Tıp alanında ülkemizde almış olduğu eğitimlerin yanı sıra Albayrak, uluslararası anlamda birçok eğitim ve çalışmayı başarıyla tamamlamış, dünyanın 48 değişik ülkesinde hasta tedavi tecrübesi edinmiş ve çeşitli sertifikasyonları almaya hak kazanmıştır. Tümör cerrahisinin yanı sıra kanser araştırmaları da yapmış, biyoteknoloji alanında yenilikçi tedaviler hakkında bilgi edinmiştir.
Şu anda İstanbul Şişli‘deki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.
7. Dr. Öğr. Üyesi Halil Olgün Peker
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 2008 yılında mezun olduktan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 yıl boyunca beyin cerrahi asistanı olarak çalıştım.
Şırnak Devlet Hastanesi’nde bir buçuk yılda tamamladığım mecburi hizmet, hem kişisel hem de mesleki deneyimlerime çok büyük katkı sağladı.
Daha sonra Amerika’da Wisconsin Üniversitesi’nde Prof. Dr. Mustafa Başkaya’nın yanında clinical research fellow (gözlemci doktor) olarak çalışma şansı yakaladım. Amerika’dan döndükten sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dört sene daha görev yaptım.
Deneyimlerimi gelecek nesillere aktarma heyecanı ile Altınbaş Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevime de eş zamanlı olarak devam ediyorum.
Şu anda İstanbul Medical Park Bahçelievler Hastanesi‘nde hastalarıma hizmet vermekteyim.
8. Prof. Dr. Kamran Aghayev
Prof. Dr. Kamran Aghayev, 20 yıldan fazla tecrübesi olan ve uluslararası tanınan deneyimli uzmandır Nöroşirürji Doçenti olarak İstanbul’da görev yapmaktadır.
Geniş uluslararası deneyimi ve karmaşık operasyonları gerçekleştirme becerisi ile Profesör Kamran Aghayev, nöroşirürji alanında dünyanın en iyi uzmanlarından biri olarak kendini kanıtlamıştır. Dr. Aghayev olağanüstü bir bakım sunmakta ve hastaları için en iyi sonuçları sağlamaktadır.
Dr. Aghayev, 2001 yılında Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nden derece ile mezun oldu, ardından Hacettepe Tıp Fakültesi’nde (Ankara, Türkiye) nöroşirürji üzerine stajyerlik yaptı ve daha sonra Güney Florida Üniversitesi Lee Moffitt Kanser Merkezi’nde (Tampa, Florida, ABD) spinal onkoloji üzerine klinik stajyerlik yaptı.
Türkçe, İngilizce, Azerice ve Rusça dahil olmak üzere birçok dili akıcı bir şekilde konuşabilen Dr. Aghayev, çeşitli ülkelerden gelen hastalarla etkili bir şekilde iletişim kurmaktadır. Bu, farklı ülkelerden ve kültürlerden hastalarla ortak bir dil bulmasını ve onların durumları ve tedavi seçenekleri hakkında etkili bir şekilde iletişim kurmasını sağlar.
İnovasyon, Dr. Aghayev’in çalışmalarının önemli bir parçasıdır. Birkaç benzersiz cerrahi teknik geliştirmiştir, bunlar arasında torasik çıkış sendromu (TOS) tedavisi için devrim niteliğinde bir teknik olan Posterior Upper Rib Excision & Decompression (PURED) bulunmaktadır. Ayrıca Dr. Aghayev, birçok kitap ve bilimsel makalenin yazarıdır.
Şu anda İstanbul Bakırköy‘deki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.
9. Prof. Dr. Tufan Hiçdönmez
1960 yılında İzmir’de doğdum. 1979 Galatasaray Lisesi‘nden mezun oldum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp mezun oldum. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Çapa, Beyin ve Sinir cerrahisi ihtisasımı tamamladım.
4 yıl boyunca Marmara Üniversitesi Çocuk Beyin Cerrahisi Bölümü’nde Prof. Dr. Memet Özek ile Çocuk Beyin Cerrahisi görev aldım. Daha sonra Edirne Trakya Üniversitesi’nde 10 yıl öğretim üyesi olarak çalıştım, ağırlıklı olarak Çocuk Beyin Cerrahisi hizmeti verdim.
Türk Nöroşirürji derneğinin Yurtdışı Eğitim Bursuna hak kazanarak, Kanada’da dünyanın önde gelen Çocuk Beyin Cerrahisi merkezlerinden birisi olan British Columbia Çocuk Hastanesi Çocuk Beyin Cerrahisi Bölümünde klinik fellow, başasistan olarak Çocuk Beyin Cerrahisinin büyük ismi Prof. Steinbok ile bir yıl çocuk beyin cerrahisi çalıştım.
2006 senesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçenti, 2017 senesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Profesörü oldum Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul’da Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şefliğine tayin edildim.
Şu anda İstanbul Sarıyer‘de bulunan Liv Hospital Vadi İstanbul‘a hastalarıma hizmet vermeye devam ediyorum.
10. Prof. Dr. Murat Müslüman
İlk ve orta öğrenimini Kilis ve Gaziantep’te tamamladı. 1990 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.
1,5 yıl Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde Sağlık Grup Başkanı olarak mecburi hizmetini yaptı. Tekirdağ Merkez de hükümet tabibi olarak çalıştı.
Beyin ve sinir cerrahisi uzmanlık eğitimini Aralık 1992-Mayıs 1998 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirürji Kliniği’nde tamamladı. 1999–2000 yılları arasında yedek subay uzman doktor olarak GATA-HEH’de askerlik görevini yaptı. 1998 yılından itibaren uzman doktor olarak çalışmalarına devam ettiği Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirürji Kliniği’nde 2012 yılında Nöroşirurji Doçenti unvanını aldı.
Uzmanlık tezini yaptığı hipofiz adenomları konusunda yoğun ameliyat tecrübesi ve bilimsel çalışmaları mevcuttur. Beyin tümörleri, anevrizmalar, dejenaratif omurga hastalıklarında da yoğun tecrübesi ve bilimsel çalışmaları vardır. Değişik dönemlerde İsviçre ve Hollanda’da kısa süreli çalışmaları olmuştur.
Uluslar arası dergilerde yayınlanmış 32, ulusal dergilerde yayınlanmış 18 makalesi, 20 uluslar arası, 85 ulusal kongre bildirisi ve bir adet kitap bölüm yazarlığı mevcuttur. Türk Nöroşirurji Derneği Mesleki yeterlik belgesi sahibidir.
Halen İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu olarak görev yapmaktadır.
11. Opr. Dr. Halit Togay
1962 yılında İstanbul’da doğan Opr. Dr. Halit Togay Fenerbahçe Lisesi’nde okudu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni kazanıp 1985 yılında mezun oldu.
1986 – 1987 yıllarında mecburi hizmetini Kütahya TCDD’de tamamladı. Açılan ilk TUS sınavını kazanarak 1988–1993 yılları arasında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde beyin cerrahisi ihtisasını yaptı.
1 yıl kadar daha Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzman olarak görev aldıktan sonra İstanbul Eğitim Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniği’ni kurmak üzere Samatya’ya gitti ve 2014 yılına kadar bu hastanede hizmet verdi.
Şu anda İstanbul Bakırköy‘deki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.