1. Prof. Dr. Cengiz Köksal

Afyon’da doğan Prof. Dr. Cengiz Köksal İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında doktor olarak mezun olduktan sonra aynı yıl İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Kalp ve damar cerrahisi ihtisasına başladı.
1998 yılında ihtisasını tamamladıktan sonra 1999-2000 yılları arasında askerlik görevini Şırnak Askeri Hastanesi’nde tamamladı. 2001-2007 yılları arasında Süreyyapaşa Göğüs, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nde kalp cerrahisi kliniği kuruluş çalışmalarına katıldı ve 2005 yılında kalp ve damar cerrahisinde doçentlik ünvanı aldı. 2007 yılında Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde göreve başladı. 2009 yılında aynı hastaneye kalp ve damar cerrahisi kliniğinde şef yardımcısı olarak atandı.
2011 yılında eğitim görevlisi olan Prof. Dr. Cengiz Köksal 2017 yılına kadar 2000’nin üzerinde açık kalp ve damar ameliyatı yaptı. 2016-2017 yıllarında aynı hastanede kalp ve damar cerrahisi kliniğinde eğitim sorumlusu olarak görev yaptı. 2017 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Tıp Fakültesi’ne Profesör olarak atandı. 2017–2024 yıllarında Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı başkanı olarak görev yaptı.
Prof. Dr. Cengiz Köksal 2012 yılında AB’nin Leonardo da Vinci bursunu kazanarak Portekiz’de çalışmıştır. Özellikle mitral kapak tamiri, mini kesi ile mitral kapak tamiri, göğüs kafesini açmadan mitral kapak tamiri üzerine eğitim almak üzere 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 yıllarında İsrail, Portekiz, İngiltere, İtalya, Almanya’da konunun ustaları ile çalışmış ve eğitim almıştır.
Her yıl düzenli olarak “kapak tamir atölyesi” toplantılarını ulusal ve uluslararası katılım ile bizzat organize etmektedir. Halen kalbi durdurmadan ve kalp-akciğer makinasına bağlamadan yapılan mitral kapak tamirinde Türkiye’de tek eğitim veren ve bu tekniği kullanma yetkisi olan tek kişi konumundadır. Bu nedenle 2018 yılında İbni Sina 1000. Yıl Tıp ödüllerinde yılın doktoru olarak seçilmiş ve ödüllendirilmiştir.
Prof. Dr. Cengiz Köksal’ın yurtdışı dergilerde yayınlanmış 80 bilimsel makalesi, yurt içinde yayınlanmış 75 makalesi bulunmaktadır. Bunlara ek olarak 4 kitap bölümü yazmıştır. 2011 yılından itibaren ulusal ve uluslararası toplantılarda mitral kapak tamiri, damar hastalıkları konusunda 200’ün üzerinde konuşma yapmıştır.
Türkiye’de ilk ve tek Türkçe yayınlanan en geniş kapsamlı damar cerrahisi kitabının editörlerindendir. Kendisi ayrıca 2016-2018 yılları arasında Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneğinin başkanlığını yürütmüştür.
Şu anda İstanbul Kadıköy‘deki Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nde hastalarına hizmet vermektedir.
2. Prof. Dr. Şükrü Akyüz

Prof. Dr. Şükrü Akyüz 1979 İstanbul doğumludur. Üniversitenin ilk yılını Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Sonra, İstanbul Tıp Fakültesi’ne (Çapa Tıp) geçiş yaptı ve üniversiteden 2003 yılında okul birincisi olarak mezun oldu.
Uzmanlık eğitimini İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayarak kardiyoloji uzmanı oldu. Uzmanlık alanı, kalp hastalıklarının girişimsel yöntemlerle ameliyatsız tedavileridir. Bu yöntemler birçok durumda kalp ameliyatı olmadan tedavi imkanı sağlarlar.
ABD’de gerçekleştirilen “CVI: Cardiovascular Innovations (Kardiyovasküler Yenilikler) Kongresi, Zor Vakaların Girişimsel Tedavisi Yarışması”nda birincilik ödülü almıştır. Yapısal kalp hastalıklarının proctor (eğitmen) ve konsültanıdır. Yani, ülkemizdeki ve çevre ülkelerdeki ilgili kardiyologlara girişimsel teknikler hakkında sertifikasyon eğitimleri vermektedir.
21 yıllık girişimsel kardiyoloji tecrübesine sahiptir. Hastalarını özel muayenehanesinde kabul etmektedir. Tıbbi operasyonları ise anlaşmalı olduğu özel hastanelerde yapmaktadır.
Şu anda İstanbul Kadıköy‘deki özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.
3. Prof. Dr. Tayfun Aybek

Prof. Dr. Tayfun Aybek, 1967 Eskişehir doğumludur. 1984 yılında, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapılan iki aşamalı sınavlar sonucu tıp fakültesini kazanır. Artık bundan sonraki altı yılı İstanbul’da geçecektir. Orada Eskişehirliler yurduna yazılır. İki yıl orada kaldıktan sonra en yakın arkadaşı Ulvi Aktaş (Dr.) ile Çapa Tıp Fakültesi yakınında evde kalmaya başlarlar.
1987 yılında, Almanya’nın Frankfurt şehrinde Temmuz-Ağustos dönemi Genel Cerrahi stajına gider. Burada ünlü Genel Cerrah Prof. Dr. Christoph Hottenrott ile tanışır. Tam bu sırada Prof.Dr. Hottenrott ile dünyada ilk kez aynı anda yapılan Karaciğer, Pankreas ve İnce Bağırsak nakli ameliyatına eşlik eder.
1988 yılında, yine yaz döneminde Frankfurt’a gider ve burada Prof. Dr. Hottenrott yanında kalır. Artık Cerrahi branşına kendini adamıştır.
1990 yılında, Frankfurt’ta Genel Cerrahi, Dahiliye ve Psikiyatri olmak üzere toplam altı aylık staj yapar. Yine aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Doktor Diplomasını alır ve aynı yılın Ekim ayında Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi, Genel Cerrahi Bölümünde Asistan Doktor olarak göreve başlar. Hocası Genel Cerrah Prof. Dr. Christoph Hottenrott iken, 6 ay sonra Kalp Cerrahisi kendisinin ilgi alanı olduğunu fark edip, Kalp ve Damar Cerrahisine, Prof. Dr. Peter Satter’in yanına geçer. Artık Kalp Cerrahisi tecrübeleri başlamıştır.
1994 yılında, Almanya’da Doktora “PhD” ünvanını, yazılı sözlü imtahanlar ve tez kabulü sonrası, almaya hak kazanır. Artık onun uluslararası bilimsel “Doktor” ünvanı vardır. Daha sonra Almanya’nın Rotenburg a. d. Fulda kentinde Doç. Dr. H. Oster’in yanında, oldukça fazla kalp ameliyatları yapan özel bir klinikte göreve başlar.
1995 yılında, Doç. Dr. H. Oster’in kliniğinde, kendisinin yaptığı ilk kalp ameliyatını gerçekleştirir.
1997 yılında, sayısız kalp ameliyatlarından sonra kariyer amaçlı Üniversiteye geri döner. Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi’nde Prof. Dr. Anton Moritz’in yanında göreve başlar. Burada ilk MIDCAB (Minimal İnvaziv Koroner Bypass Ameliyatını) gerçekleştirir.
1998 yılında, Robot ile (Da Vinci System) ilk Kalp ameliyatlardan biri olan tekli bypass (LİMA-LAD) operasyonunu gerçekleştiren ekipte yer alır. Bu vakalarda göğüs kafesi açılmadan total endoskopik yöntem ile ameliyat gerçekleştirilir. Aynı yıl Başasistan olarak görevine devam eder. Toplam 168 vakada, göğüs kafesini hiç açmadan bypass ameliyatlarını gerçekleştirir.
1999 yılında, Minimal İnvaziv (Küçük Kesi) Kalp Cerrahisi alanında ameliyatlara başlar. Çok sayıda Minimal İnvaziv ve Robotik Cerrahi Kalp Ameliyatlarını gerçekleştirir.
2000 yılında, hasta kanı soğutulmadan, Arkus Aorta’ya müdahale konusunda bilimsel çalışmalara başlar ve üniversitede bu alandaki çalışmalara öncülük eder.
2001 yılı Mart ayında, Avrupa’da ilk kez uyanık bir hastada genel anestezi kullanılmadan kalp bypass operasyonunu gerçekleştirmiştir. Bu arada doçentlik tezine başlar ve üniversitede tıp öğrencilerine dersler verir.
2002 yılında, Brezilya’nın Sao Paulo Eyaleti Marilia kentinde, Marilia Üniversitesi ve Frankfurt Üniversitelerinin işbirliği ile gerçekleştirilen projede yönetici Hekim olarak çalışmıştır. Frankfurttaki görevi devam ederken, yıllık izinlerini kullanarak, bu proje kapsamında Marilia kentinde ameliyatlara öncülük etmiştir.
2005 yılında, Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi, Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Doçentlik ünvanını almıştır.
2006 yılında, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünün kurulmasına katkılarından dolayı, Brezilya Hükümeti Marilia Üniversitesi tarafından Şeref Profesörlüğü ünvanı verilmiştir.
2007 yılında, 18 yıllık Almanya döneminden sonra, Türkiye’ye gelme isteği doğmuştur. Türkiye’ye gelmesini Doç. Dr. Haldun Karagöz teşvik eder. Mart ayında Ankara Güven Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahı olarak göreve başlar.
2008 yılı Ekim ayında, Mesa Hastanesi (o zamanki adıyla) Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Başkanlığına getirilir. Burada onu bu değişikliğe motive eden kişi Prof. Dr. Necati Çanakçı (Mesa Hastanesi Başhekimi) olmuştur.
Şu anda Ankara Yenimahalle‘deki Özel TOBB ETÜ Hastanesi‘nde, bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır.
4. Doç. Dr. Cüneyt Narin

Doç. Dr. Cüneyt Narin, 1970 tarihinde Denizli’de doğdu. 1994 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.
Eylül 1994 ve Mayıs 2000 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamladı. Asistanlık eğitimi sırasında, Ağustos 1998 tarihinde Leeds İngiltere‘de Dr. K.G. Watterson‘ın yanında konjenital kalp cerrahisi dalında deneyim kazanma amaçlı çalıştı.
Uzmanlık sonrası 4 ay Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzman hekim olarak çalıştı. 9 aylık özel sektör deneyimi sonrası, Haziran 2001’de Ege Sağlık Hastanesi’nde kadrolu doktor olarak çalışmaya başladı.
Eylül 2004 tarihinde Selçuk Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent doktor kadrosuna atandı. Ağustos 2008- Şubat 2009 tarihleri arasında Texas Heart Institute, Cardiovascular Surgical Research Laboratory, Houston, Texas, ABD’de Research Fellow olarak çalıştı. 2009 yılı Şubat-Ağustos tarihleri arasında Texas Heart Institute, Cardiac Transplantation and Mechanical Circulatory Support Kliniği, Houston, Texas, ABD’de Surgical Assistant olarak ameliyatlara katıldı.
2010 tarihinde doçentlik ünvanı aldı. Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yeterlilik Yönergesinde öngörülen şartları yerine getirerek, girdiği iki aşamalı yeterlilik sınavında (yazılı ve sözlü) başarılı olan Dr. Narin, 29 Mayıs 2011 tarihinde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlık Ana Bilim Dalı’nda yeterlilik belgesi (Bord Sertifikası) aldı.
Ağustos 2011 – Ocak 2014 tarihleri arasında Universal Ege Sağlık Hastanesi, Şubat 2014- Ağustos 2015 tarihleri arasında, Özel Su Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi, Eylül 2015- Eylül 2020 yarihleri arasında da İzmir Egepol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi klinik sorumluluğu yapmıştır.
Bilimsel Yayınları
Uluslararası dergilerde yayınlanmış 26 adet, ulusal dergilerde yayınlanmış 27 adet bilimsel makalesi vardır. Ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş 100’ün üzerinde bildirisi bulunmaktadır.
Kitap Yazarlığı
Manual of Perioperative Care in Adult Cardiac Surgery” nin Türkçe çevirisinin 13. Bölümü, 4th Edition, Robert M. Bojar, 2006.
Special Topics in Cardiac Surgery (13 bölüm, 41 yazar, Intech Publishing, 2012) kitabının editörlüğü (İngilizce).
Perioperative Considerations in Cardiac Surgery (20 bölüm, 46 yazar, Intech Publishing, 2012) kitabının editörlüğü (İngilizce)
Üye Olduğu Dernekler
Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği,
Pediyatrik Kardiyoloji Derneği,
Ulusal Vasküler Cerrahi Derneği,
Türk Kardiyoloji Derneği,
The European Association for Cardio-Thoracic Surgery,
Europeon Society for Vascular Surgery,
The Society of Thoracic Surgeons,
International Society for Minimally Invasive Cardiothoracic Surgery
Şu anda İzmir Çiğli‘deki Özel Acıbadem Kent Hastanesi‘nde görev yapmaktadır.
5. Op. Dr. Mehmet Okan Özdemir

1960 İstanbul doğumluyum. Tıp fakültesi eğitimimi Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım.
1985 yılında tıp fakültesinden mezun olduktan sonra zorunlu hizmetimi 1985-1987 yılları arasında Rize Fındıklı Verem Savaş Dispanseri Başhekimi olarak sürdürdüm.
1987–1992 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalıştım ve 1992 yılında uzman olarak SSK Bursa Bölge Hastanesinde Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olarak göreve başladım.
Bu sürenin önemli bir bölümünde Klinik Sorumlusu ve İSO Kalite Eğitmeni olarak görev yaptım. Askerliğimi İzmir Hatay 8OO Yataklı Askeri Hastanede tamamladıktan sonra kesintisiz olarak 17 yıl çalıştığım Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nden 2010 yılında emekli oldum.
Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği ile Derneği üyesiyim.
Şu anda Bursa Nilüfer‘deki özel kliniğinde, Acıbadem Bursa ve MedicalPark Bursa Hastaneleri‘nde konuk cerrah olarak çalışmaktayım.